Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравей колега,пускам ти малко снимки.На едната където съм отбелязвал нещата са както следва,с червената стрелка е водната помпа,със зелената стрелка е обтяжната ролка,а синята стрелка е паразитната ролка.Тази снимка е от 1.8 CF2 ,но нямат никаква разлика освен липсата на баланс валове.Там където ти си отбелязал освен компресор на климатика друго няма.
    Attached Files
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• Да разбирам ли, че това е ролката на климатика на пистовия ремък, което съм снимал, защото за мен от там идва свиренето
      Attached Files
      Last edited by ivo_red; d.m.y г., 13:26.
      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Ами няма друго,само компресора е там.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
          Да разбирам ли, че това е ролката на климатика на пистовия ремък, което съм снимал, защото за мен от там идва свиренето
          Ливни малко вода върху ремъка, ако спре да свири, просто си вземи един нов ремък, почисти каналите на шайбите, ако са мръсни и си готов
          Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
            Ливни малко вода върху ремъка, ако спре да свири, просто си вземи един нов ремък, почисти каналите на шайбите, ако са мръсни и си готов
            Мерси за инфото, ще пробвам довечера, че сега съм с на жената Пунтото

Comment

• колеги, днес ми изгоря 1-та крушка на фара с ксенон съм кажете ми откъде да си взема качествена нова някъде в района на младост магазин??
              -------------------------------
              ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
              ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                Последвах съвета и полях с малко водица пистовия ремък и моментално спря свиренето...

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                  Последвах съвета и полях с малко водица пистовия ремък и моментално спря свиренето...
                  Еми вземи си един нов ремък, като свалиш стария само завърти паразитната ролка и обтегача за всеки случай, ако няма шум в лагерите им, качвай новия и си готов
                  Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Много преправяне ли е нужно за да влезе 8в верижен мотор в коша на 145/146 и какво е нужно, по силовото предаване да бъде променено?

Comment

• здравейте, колеги
                      имам един въпрос - задните стопове различни ли са за годините, че десния ми е пукнат и ме дразни, а в продавалника има за 15 лева парчето - има ли фейсливтове по тях или няма никакво значение за коя година са - 146 1999 г. е колата
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

• здравейте колеги,въпросът ми май не е за този раздел но ще ме извините от скоро съм във форума. Проблема с моята алфа 145 дизел е следния има масло в казанчето за водата,отидох при един майстор каза ми че е спукана главата, мисля да се посъветвам и с друг преди да реша да я ремонтирам , някои имал ли е подобен проблем?
                        Last edited by rosica; d.m.y г., 08:09.

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                          здравейте, колеги
                          имам един въпрос - задните стопове различни ли са за годините, че десния ми е пукнат и ме дразни, а в продавалника има за 15 лева парчето - има ли фейсливтове по тях или няма никакво значение за коя година са - 146 1999 г. е колата
                          Еднакви са. И като взимаш втора ръка внимавай, защото те се чупят от старост, плстмасата става ронлива. И тези 2ра ръка които ще вземеш надали ще издържат много. Аз лично си реших проблема с поксипол и силикон, счупените ми стопове вече 3-та година са наред.
                          От опит ти ги казвам тези неща, имам още 2 комплекта "ронещи се" стопове...
                          Last edited by spellmaste; d.m.y г., 19:13.

Comment

• Първоначално публикувано от rosica Покажи съобщение
                            здравейте колеги,въпросът ми май не е за този раздел но ще ме извините от скоро съм във форума. Проблема с моята алфа 145 дизел е следния има масло в казанчето за водата,отидох при един майстор каза ми че е спукана главата, мисля да се посъветвам и с друг преди да реша да я ремонтирам , някои имал ли е подобен проблем?
                            Може просто да е от гарнитурата на главата, а не да е сцепена

Comment

• Да не пускам нова тема ще пиша тука: Днес като се прибирах от работа педала на съединителя потъваше на няколко пъти и в един момент напълно отказа натисках натисках но си беше потънал до край и съединителя си беше зацепел не можех да мръдна... продължих да натискам и след доста натискане взе че се оправи и ся все едно нищо не е ставало.. Преди 3 4 год. сменях помпа горна ся си мисля че долната е заминала.. дали може да се рецеклира или трябва нова..?
                              -------------------------------
                              ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                              ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• виж дали ти е паднало нивото на спирачната течност. дръпни и маншона на долната помпа (то се казва работен цилиндър) и ако има течност там - за смяна е. по принцип има ремонтни комплекти но зависи в какво състояние е.
                                точка

Comment

Working...
                                X